ΠΗΔΑΛΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: Εγκωμιαστικός λόγος Αγίου Ανδρέου Κρήτης

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Εγκωμιαστικός λόγος Αγίου Ανδρέου Κρήτης




Εγκωμιαστικός λόγος Αγίου Ανδρέου Κρήτης
Είς τόν Αγιον Μεγαλομάρτυρα Γεώργιον Τροπαιοφόρον

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ & ΝΙΓΡΙΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
Εις ευλογίαν
Με ιδιαίτερη χαρά προλογίζω, κατόπιν της ευγενικής και φιλαδέλφου παρακλήσεως των φιλοκάλων και φιλοθένων πατέρου του ιερού κελλίου Αγ. Γεωργίου Σκουρταίων Αγ. Όρους, το άνα χείρας ψυχωφελές εγχειρίδιον με τίτλον «Εγκωμιαστικός λόγος του Αγίου Ανδρέου Κρήτης εις τον Άγιον Μεγαλομάρτυρα Γεώργιον τον Τροπαιοφόρον. Ερμηνεία Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου».
Η έκδοσις ενός πνευματικού πονήματος, αποπνέοντος μάλιστα την παραδείσιον ευωδίαν της αγίας ορθοδόξου πίστεώς μας, όπως την εβίωσαν κατά τρόπον αυθεντικόν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, προσφέρει ανεκτίμητον βοήθειαν στον καθημερινό αγώνα ενός εκάστου εξ ημών να βαδίσουμε με πιστότητα και υπομονή στα αιματοπότιστα ίχνη του Κυρίου μας και των αγίων Του σε χρόνους πνευματικώς αφυδατωμένους και απαράκλητους.




 Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας μέσα από την αέναη και φιλάνθρωπη παρουσία τους στην ανθρώπινη ιστορία, εκτός της άλλης ευεργετικής και επιστηρικτικής για την ζωή μας παρουσίας τους, μας διδάσκουν ότι η κατά Χριστόν σωτηρίαν μας περνά πάντοτε μέσα από την προσωπική μας συμμετοχή στο μαρτύριο. Στο επώδυνο αλλά και λυτρωτικό αυτό μονοπάτι του μαρτυρίου, είτε του αίματος είτε πάλιν της συνειδήσεως, εβάδισαν με αταλάντευτη πίστη και υπομονή μέχρις αίματος όλοι ανεξαιρέτως οι Άγιοι της πίστεώς μας και εκεί συνηντήθησαν, σε μία συνάντηση μυστική, προσωπική και εν τέλει σωτήρια με τον Πρωτομάστορα Ιησούν Χριστόν, τον μόνον Αρχηγόν και τελειωτήν της πίστεώς μας.
Συγχαίρω από μέσης καρδίας τους πατέρες και λίαν αγαπητούς εν Χριστώ αδελφούς του ιστορικού κελλίου του Αγ. Γεωργίου Σκουρταίων Αγ. Όρους για την όντως σπουδαίαν και λίαν ψυχωφελή πρωτοβουλία τους, η οποία εύχομαι με την ευλογίαν του Αναστάντος Κυρίου μας να καρποφορήση δαψιλώς στις ψυχές των φιλοθέων και φιλομαρτύρων αναγνωστών. Η δε χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων ημών. Αμήν.



ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΝ
ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΘΕΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΠΡΟΣΕΤΕΘΗΚΑΝ ΔΕ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΣΤΙΧΗΡΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑ ΕΙΣ ΟΚΤΩΗΧΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΝ ΨΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΙΤΗΝ

ΈΚΔΟΣΙΣ ΙΕΡΟΝ ΚΕΛΛΙΟΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΟΥΡΤΑΙΩΝ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter
YOUR ADSENSE CODE GOES HERE

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

Flag counter

Flag Counter

Extreme Statics

Συνολικές Επισκέψεις


Συνολικές Προβολές Σελίδων

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρουσίαση στο My Blogs

myblogs.gr

Στατιστικά Ιστολογίου

Επισκέψεις απο Χώρες

COMMENTS

| ΠΗΔΑΛΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ © 2016 All Rights Reserved | Template by My Blogger | Menu designed by Nikos Vythoulkas | Sitemap Χάρτης Ιστολογίου | Όροι χρήσης Privacy | Back To Top |