ΠΗΔΑΛΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: Τό θαύμα Μια αληθινή Ιστορία

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Τό θαύμα Μια αληθινή Ιστορία



Τό Θαύμα Μιά αληθινή Ιστορία
Λεωνίδα Κουμάκη
Ευχαριστίες
Θα ήθελα να ευχαριστήσω δύο ανθρώπους που χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω το βιβλίο αυτό:Τον Δημήτρη Καλούμενο, δημοσιογράφο στην Πατριαρχική Αυλή του Φαναρίου μέχρι το 1958, που με μεγάλη υπομονή, ώρες ολόκληρες, μου έδωσε ουσιώδεις λεπτομέρειες των τελευταίων 80 χρόνων, όπως τις έζησε, και με εφοδίασε με τα ανεκτίμητης αξίας συγγράμματά του «Η σταύρωση του Χριστιανισμού» (1975) και «Η συρρίκνωση του Ελληνικού Έθνους (1985)».Την μητέρα μου Ειρήνη που χάρις στη βοήθειά της ενεργοποίησα αδρανοποιημένες μνήμες και συμπλήρωσα εικόνες και γεγονότα.Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Εταιρία Προστασίας Εθνικής Κληρονομιάς, τόσο για την παροχή άφθονου φωτογραφικού -και όχι μόνο- υλικού, όσο και για την επιμέλεια της απόδοσης του κειμένου της Δεύτερης Έκδοσης του βιβλίου στην Αγγλική γλώσσα.


Η ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Το Θαύμα -μια πραγματική ιστορία» πρωτοεκδόθηκε σε 4.000 αντίτυπα τον Σεπτέμβριο του 1993 και προσφέρθηκε σε 1.200 Έλληνες δημοσιογράφους, σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, σε 80 Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, στους ανά τον κόσμο Έλληνες Πρεσβευτές και Προξένους καθώς επίσης και σε προσωπικότητες της Ελληνικής πνευματικής και κοινωνικής ζωής.Η ανταπόκριση στην πρώτη αυτή έκδοση υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική και με οδήγησε στην απόφαση να προχωρήσω σε μια δεύτερη έκδοση, σε 4.000 επίσης αντίτυπα, το 1994, η οποία με την βοήθεια της Εταιρίας Προστασίας Εθνικής Κληρονομιάς μεταφράστηκε στην Αγγλική γλώσσα.


Η δεύτερη Ελληνική έκδοση διαβάστηκε κατά τη διάρκεια μιας πεντάωρης Ραδιοφωνικής εκπομπής, χωρισμένης σε δέκα ημίωρα επεισόδια και διανθισμένης με Βυζαντινή μουσική. Η εκπομπή αυτή μεταδόθηκε, το 1994, από 80 Ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα, Η. Π. Α., Καναδά και Αυστραλία και έκτοτε προσφέρεται, δωρεάν όπως πάντα, από την Εταιρία Προστασίας Εθνικής Κληρονομιάς, σε Ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδος και του Ελληνισμού εκτός Ελλάδος.
Ταυτόχρονα το βιβλίο άρχισε να δημοσιεύεται σε συνέχειες από εφημερίδες και περιοδικά (" Ελεύθερο Βήμα" της Κομοτηνής, "Νιγρίτα" των Σερρών, περιοδικό "Το Ελληνικό Restaurant ανά τον κόσμο", μηνιαία μαθητική εφημερίδα του Δημοτικού Σχολείου Σαπάων -Ροδόπης κ. ά.) ενώ το 1995, μετά από σχετική έγκριση που μου χορήγησε το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, άρχισε να προσφέρεται δωρεάν στις βιβλιοθήκες των 8.000 Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προσφορά αυτή θα συνεχιστεί, με αντίτυπα της ανά χείρας Τρίτης Έκδοσης, μέσα στο 1996.
Το 1995 κυκλοφόρησε και η Πρώτη Αγγλική έκδοση του βιβλίου σε 4.000 αντίτυπα. Τα αντίτυπα αυτά προσφέρθηκαν, με ξεχωριστή προσωπική επιστολή, στα 626 Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 439 Μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, 100 Μέλη της Αμερικανικής Γερουσίας, 653 Μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου, 575 Μέλη του Γαλλικού Κοινοβουλίου, 591 Μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου του Καναδά και 223 Μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας.
Γνωρίζω πως μέσα στο πολύχρωμο μωσαϊκό των τεράστιων Διεθνών προβλημάτων και των αλληλοσυγκρουομένων συμφερόντων των λεγομένων "Μεγάλων Δυνάμεων", μια αδύναμη φωνή σαν τη δική μου δεν έχει παρά απειροελάχιστες πιθανότητες ν' ακουστεί. Αλλά η πίστη στην Αλήθεια και στο Δίκαιο είναι μια διαχρονική, ανθρώπινη "αδυναμία". Και πιστεύω πως αξίζει τον κόπο, ακόμα και στις μέρες μας, να μάχεται κανείς γι' αυτή την "αδυναμία"!
Λ. Κουμάκης

ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΥΜΑΚΗ
ΤΟ ΘΑΥΜΑ Μια πραγματική ιστορία
Τρίτη Έκδοση
ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1996
Με το βιβλίο μου "Το Θαύμα - Μια πραγματική ιστορία" επιχειρώ μια σκιαγράφηση, μέσα από προσωπικά βιώματα και εμπειρίες, της Τουρκικής πολιτικής απέναντι στον Ελληνισμό -και όχι μόνο, με βάση όσα κατέγραψε η ιστορία των τελευταίων 100 χρόνων.
Η προσπάθειά μου αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στον "κίνδυνο εξ Ανατολών" που παραμένει πάντα, διαχρονικά απειλητικός με μόνιμα σκοτεινές προθέσεις.
Λ. Κουμάκης
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Λεωνίδας Κουμάκης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη Τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Πέρα και στην συνέχεια φοίτησε για 2 χρόνια στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο, πριν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη, λόγω της απέλασης του πατέρα του, το 1964.
Στην Ελλάδα τέλειωσε το Γυμνάσιο Παγκρατίου στην Αθήνα και την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παράλληλα, από το 1967, άρχισε να εργάζεται σε μεγάλη ελληνική βιομηχανία του Κλάδου Ποτών στην οποία έμεινε επί 30 συνεχή χρόνια και της οποίας διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Εξαγωγών.
Από της γνώμες και τα σχόλια που συγκέντρωσε η πρώτη έκδοση:
, μια αληθινά συγκινητική πραγματική ιστορία..." , Αφηγηματικό, εξιστοριτικόχρήσιμο."
Τ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος
"... είναι μια εργασία γραμμένη με πόνο. Είναι ένα μήνυμα. Είναι μια προσφορά. Θα πρέπει να γίνει Εθνικό ευαγγέλιο."
Μητροπολίτης Νικοπόλεως Μελέτιος
Εθνικώς χρήσιμο και δαφωτιστικό."
Απ. Κακλαμάνης, Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων
"... ένα σημαντικό ντοκουμέντο που θα μπορούσε ίσως να αξιοποιηθεί προς τα συμφέροντα της χώρας μας."
Σωτ. Χατζηγάκης, Βουλευτής
"... πολύ συγκινητικό και πολύ χρήσιμο..."
Γεώργιος Κ. Βλάχος, Ακαδημαϊκός
"... μια σημαντική προσφορά στον αγώνα για τα Εθνικά μας δίκαια..."
Λουκάς Ταίλας, Πρέσβυς Ελλάδος στις Η. Π.Α.
"... το βιβλίο αυτό πρέπει να μελετηθεί απ' όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα απ' τους πολιτικούς... "
Κων. Νούσκας, Υποστράτηγος Ε.Α.
ένα υπέροχο ιστορικό αφήγημα που θα το διαβάσετε δίχως σταματημό..."
Τάκης Ορεινός, Δημοσιογράφος
"... απαραίτητο να βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι, σαν δείγμα Εθνικής κληρονομιάς..."
Βασ. Πορτοκάλης, Δημοσιογράφος
ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1996
1993 Πρώτη Ελληνική Έκδοση, 4,000 αντίτυπα
1994 Δεύτερη Ελληνική Έκδοση, 4,000 αντίτυπα
1995 Πρώτη Αγγλική Έκδοση, 4,000 αντίτυπα
1996 Τρίτη Ελληνική Έκδοση, 4,000 αντίτυπα 1996 Δεύτερη Αγγλική Έκδοση, 4,000 αντίτυπα
Αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα μου Γερασίμου Λ. Κουμάκη που πέθανε στην Αθήνα, στις 5 Μαρτίου 1991.






Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter
YOUR ADSENSE CODE GOES HERE

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

Flag counter

Flag Counter

Extreme Statics

Συνολικές Επισκέψεις


Συνολικές Προβολές Σελίδων

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρουσίαση στο My Blogs

myblogs.gr

Στατιστικά Ιστολογίου

Επισκέψεις απο Χώρες

COMMENTS

| ΠΗΔΑΛΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ © 2016 All Rights Reserved | Template by My Blogger | Menu designed by Nikos Vythoulkas | Sitemap Χάρτης Ιστολογίου | Όροι χρήσης Privacy | Back To Top |