ΠΗΔΑΛΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: Οί Έλληνες τής Βίβλου

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Οί Έλληνες τής Βίβλου



Έλληνες τής Βίβλου
Αγγελος Σακέτος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ
Ο Άγγελος Παν. Σακκέτος γεννήθηκε το έτος 1950 στο χωριό Βεσίνι Καλαβρύτων. Σπούδασε δημοσιογραφία, δημοσιολογία και κοινωνικές επιστήμες. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε διάφορες εφημερίδες καν περιοδικά γνωστών δημοσιογραφικών οργανισμών και συγκροτημάτων, την ίδια στιγμή, που συνεργαζόταν με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά του επαρχιακού Τύπου.
Διευθυντής Συντάξεως διαφόρων πολυβραβευμένων περιοδικών, όπως για παράδειγμα «Ο ΤΥΠΟΣ», δίδει το δημοσιογραφικό του παρόν σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, που γράφει, επιμελείται και παρουσιάζει ο ίδιος, όπως για παράδειγμα: «Το Ντοκουμέντο της Εβδομάδος» και « Ίδε ο άνθρωπος» (Τηλετώρα), «Ελληνισμός και Ορθοδοξία» (Δίον TV), «Τι εστίν αλήθεια;» (Τηλεάστυ), ενώ παράλληλα παραχωρεί πολλές διαλέξεις και ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις για θέματα Ελληνισμού καν Ορθοδοξίας.



Θεατρικός συγγραφεύς και ιστορικός ερευνητής, με πολλά ταξίδια στο Εξωτερικό, έχει στο ενεργητικό του πάνω από σαράντα τιμητικές διακρίσεις και διπλώματα διαφόρων πνευματικών ιδρυμάτων και σωματείων της Χώρας, για όλα σχεδόν τά εθνικοθρησκευτικά θέματα, που κατά καιρούς προβάλλει.
Έχει εκδόσει τα βιβλία: «Φάκελος : Ελληνικό Θέατρο» (2 τόμοι), «Για τον κλάδο της νίκης» (αθλητικό), «Υμνώντας τις Μούσες μου» (ποιητική συλλογή), «Πρόσωπο με πρόσωπο» (πολιτικές παρακαταθήκες), «Ιησούς Χριστός: ΕλληνισμόςΧριστιανισμός» (Α' Έκδοσις «Δημιουργία», Β' Έκδοσις: Λιακόπουλος), «Πού βρίσκονται τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα» (Α'Έκδοσις: «Θέογνις», Β' Εκδοσις : Δημ. Λιακόπουλος), «Οι δολ,οφόνοι της Ιστορίας» (Εκδόσεις Λιακόπουλος), «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητος» (Εκδόσεις Λιακόπουλος), «Η πολιορκία της Ελλάδος (Εκδόσεις Λιακόπουλος), «Ο Παγκόσμιος Έλλην» (Εκδόσεις Λι  ακόπουλος), «η Βίβλος της Αλήθειας» (Εκδόσεις Λιακόπουλος) «Οι Έλληνες τη Βίβλου» Εκδόσεις Λιακόπουλος) και η «Άγνωστη Ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Υπό έκδοσιν: «Οι Προφητείες του Ελληνισμού», « Ο Ελληνικός Χριστιανισμός», «Ο Χριστιανικός Ελληνισμός», «Οι ιστορικές αποδείξεις της Βίβλου», «Οι επιστημονικές αποδείξεις της Βίβλου» και «Οι Άγνωστες Αλήθειες».

ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

Το βιβλίο τούτο αισθάνομαι την ανάγκη να το αφιερώσω μέσα απ’ την καρδιά μου στον αείμνηστο διδάσκαλο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, Παναγιώτη I. Μπρατσιώτη, Καθηγητή της Βιβλικής Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου το έργο φωτίζει ακόμη την σκέψη και την καρδιά μας!...
Η φλόγα της ψυχής, φλόγα του πνεύματος!.. Ο «θρίαμβος» του Θωμά του Ακινάτη, πλαισιωμένου από τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα, ενώ στα πόδια τους κείται ο Άραβας φιλόσοφος Αβερρόης. Πάνω απ’ τα κεφάλια τους ο Χριστός, με τους ευαγγελιστές, τον Παύλο και τον Μωϋσή. (Εργο του Μπ. Γκοτσόλι  1470).
Άλλη μία απόδειξις του ισχυρού ρεύματος του Ελληνοχριστιανικού ιδεώδους!...

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Με το βιβλίο «Οι μεγάλες αλήθειες», κλείνουμε τον κύκλον της τριλογίας μας υπό τον τίτλον: «». Ένα βιβλίο το οποίο φιλοξενεί κείμενα μεγάλων πανεπιστημιακών δασκάλων, καθώς και άρθρα ή μελέτες του γράφοντος., που ομιλούν για θέματα των διαχρονικών σχέσεων Ελληνισμού και Χριστιανισμού.
Όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης, τα κείμενα του παρόντος βιβλίου μας, τουλάχιστον ως προς το μέρος των φιλοξενούμενων άρθρων, είναι βαρυσήμαντα διότι προέρχονται από φωτισμένους και σύγχρονους ανθρώπους του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Το γεγονός και μόνον ότι ο σημερινός πανεπιστημιακός δάσκαλος κ Νικόλαος Π. Μπρατσιώτης μας έδωσε το δικαίωμα να φιλοξενήσουμε εκτενή αποσπάσματα από το έργο του αειμνήστου πατρός του Παναγιώτη I. Μπρατσιώτη για το θέμα του Αιγαιοκρητικού πολιτισμού και της Παλαιστίνης, φρονώ πους από μόνο του είναι ένα θέμα ικανό να γοητεύση τον αναγνώστη και να τον αναγκάση να σκύψη με ιερόν δέος πάνω στα γραφόμενά του.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον Δρ Θεοχάρη Μιχ. Προβατάκη, Διευθυντή του Υπουργείου Πολιτισμού, του οποίου η εργασία για την ταυτότητα του Ιησού από γλωσσικής πλευράς, πέραν του αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με την επιχειρηματολογία του σεβαστού μας δασκάλου, θα συγκλονίση τον αναγνώστη με τα όσα ισχυρίζεται ο συγγραφέας του άρθρου αυτού, αφού για μία κόμη φορά αποδεικνύεται η μεγάλη αγάπη του Ιησού προς τους Έλληνες.Την ευγνωμοσύνη μου, αλλά και την βαθειά μου αγάπη, θα ήθελα να εκφράσω και προς τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μεταλληνό, Καθηγητή της Θεολογικης Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου τα άρθρα και οι μελέτες διαφωτίζουν πολλούς από τους σύγχρονους Έλληνες μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, ερευνητές ή όποιον άλλον ενδιαφέρεται για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
Βεβαίως, μέσα στο παρόν βιβλίο μας δεν θα μπορούσαμε να λησμονήσουμε και τον άλλον σεβαστό μου δάσκαλο, τον κ Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, Καθηγητή της Ιστορίας της Επιστήμης, ο οποίος, για μία ακόμη φορά, σπεύδει αφιλοκερδώς και με αγάπην περίσσειαν να αγκαλιάση με στοργή την προσπάθεια μας, παραχωρώντας μας προς δημοσίευσιν χάρτες που αποδεικνύουν τις διαχρονικές σχέσεις Ελληνισμού και Χριστιανισμού, ιδίως μέσα στην Παλαιστίνη.Όλους αυτούς θέλω να τους ευχαριστήσω και δημοσία για την μεγάλη προσφορά τους, που όλοι μας αντιλαμβανόμεθα ότι είναι προσφορά προς τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Αυτός και ο λόγος που θα ήθελα να και να δηλώσω την αμέριστη αγάπη μου προς το πρόσωπόν τους και να εκφράσω την βαθειά μου ευγνωμοσύνη προς αυτούς.Κλείνοντας, θα ήθελα να θυμίσω ότι, μέσα στο βιβλίο αυτό, ο αναγνώστης θα βρη τα ακόλουθα θέματα:


Τι αναφέρει ο μεγάλος πανεπιστημιακός δάσκαλος Παναγιώτης I. Μπρατσιώτης για την ελληνική καταγωγή των Φιλισταίων και τον πολιτισμό που προσέφεραν στην Μέση Ανατολή!..
ΤΟ ΑΣΤΡΟΝ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ!.. Εκεί που η Επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήση ένα καινοφανές και παγκόσμιο φαινόμενο. Τι λέγουν οι Έλληνες αστρονόμοι!..
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ: Ο Ιησούς όχι μόνον είχε διαβάσει την Παλαιά Διαθήκη, αλλά μπορούσε να δίδη τις πιο κατάλληλες απαντήσεις σε όποιον αμφισβητούσε τον Νόμο του Θεού και προσπαθούσε να μυκτηρίση τον Κύριον!..
 Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία πεφωτισμένων ανδρών της Αλεξανδρείας του 1908, όπως του Νικολάου Π. Πάρκα, που αποδεικνύουν το αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός, ότι ο Ιησούς όχι μόνον εγνώριζε, όχι μόνον μιλούσε, αλλά είχε εκπαιδευθεί κιόλας εις την ελληνικήν γλώσσαν!...
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ: (Υπό Δρα Θεοχάρη Μιχ. Προβατάκη, Διευθυντού Υπουργείου Πολιτισμού)
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!.. Πώς και γιατί ο Ελληνικός λαός τρέφει τόση μεγάλη εμπιστοσύνη και ιερόν πάθος απέναντι του προσώπου της Αειπάρθενου Μαρίας μας και ποία ακριβώς τα κίνητρα τα οποία οδηγούν τους πιστούς εις παρηγοριάν και προσκύνησιν της ιεράς καν σεπτής εικόνας της Μητρός του Κυρίου μας!..
Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ ΜΑΡΙΑ: Διαφορές καν ομοιότητες του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού.
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!.. Οι προβληματισμοί του πατρός Γεωργίου Μεταλληνού και του Αγγέλου Σακκέτου ως προς το πρόσωπον της Μητρός του Κυρίου μας σε σχέση με τους Έλληνες και τον Ελληνισμό και οι ερωταπαντήσεις, που διαφωτίζουν πολλές πτυχές του πάνσεπτου και ιερού προσώπου της Παναγίας μας.
Η ΜΕΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΑΛΤΑ; Διάφορα επιστημονικά συνέδρια που γίνονται από το 1999, με πρωτοβουλία καταξιωμένων κληρικών επιστημόνων και πανεπιστημιακών δασκάλων, όπως του Π ροκοπρεσβ ιωτέρου π. Γεωργίου Μεταλληνού, συμπεραίνουν ότι η καινοδιαθηκική νήσος Μελίτη δεν είναι η Μάλτα, αλλά η Κεφαλληνία!..
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΉΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!.. Τι υποστηρίζουν ξένοι ερευνητές σχετικώς με τα ταξίδια που έκαναν οι ναυτικοί μας την εποχή που ο Χριστιανισμός διεδίδετο εις την Μεσόγειο και σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο!..
 ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ!...Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες έδωσαν πνευματική τροφή στους Πατέρες της Εκκλησίας και δια ποίου τρόπου η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε ο πρόδρομος της Ελεύσεως του Αγίου Φωτός εις τον Πανάγιον Τάφον!...
Χάρτης του Μητροπολίτου Ζιχνών καν Νευροκοπίου Σπυρίδωνος, παρουσιάζοντα τα εδάφια της Αγίας Γραφής για την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο.
Χάρτες του κ. Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου, Καθηγητού της Ιστορίας της Επιστήμης, παρουσιάζοντες τον Ελληνισμό της Παλαιστίνης κατά την αρχαιότητα και τις πορείες του Ιησού Χριστού εν μέσω της εξελληνισμένης περιοχής της Γαλιλαίος, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην Αγία Γ ραφή.
Χάρτες των περιοδειών του Αποστόλου Παύλου στις ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας και του κεντρικού ελλαδικού χώρου.
Για μία ακόμη φορά, σαν Άγγελος Σακκέτος, θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ προς όλους. Και να ευχηθώ στον Θεό να τους χαρίζη υγεία, μακρο ημέρευση και άσβεστον την φλόγας της επιστημονικής των ερεύνης, προς όφελος όλων ημών των νέων Ελλήνων και Ορθοδόξων Χριστιανών.
Ο Θεός μαζί μας

Εισαγωγή  και δημοσίευση κειμένων  στο Ορθόδοξο Διαδίκτυο απο το Βιβλίο:
Έλληνες τής Βίβλου
Αγγελος Σακέτος
Η  επεξεργασία, επιμέλεια  μορφοποίηση  κειμένου  και εικόνων έγινε από τον Ν.Β.Β
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση κειμένων στο Ορθόδοξο Διαδίκτυο, για μη εμπορικούς σκοπούς με αναφορά πηγής το Ιστολόγιο:
©  ΠΗΔΑΛΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
http://www.alavastron.net/






Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter
YOUR ADSENSE CODE GOES HERE

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

Flag counter

Flag Counter

Extreme Statics

Συνολικές Επισκέψεις


Συνολικές Προβολές Σελίδων

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρουσίαση στο My Blogs

myblogs.gr

Στατιστικά Ιστολογίου

Επισκέψεις απο Χώρες

COMMENTS

| ΠΗΔΑΛΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ © 2016 All Rights Reserved | Template by My Blogger | Menu designed by Nikos Vythoulkas | Sitemap Χάρτης Ιστολογίου | Όροι χρήσης Privacy | Back To Top |